torsdag 29 juli 2010

Dagarna går...

Dagarna går, rinner iväg...
Vi håller på för fullt med huset men samtidigt gör vi roliga saker med barnen. Små utflykter som är roliga och avkopplande.

Min hushållsassistent som jag ärvt av min farmor började känna av ålderdomen. Men tack och lov fanns det reservdelar att få tag på. Kostade en del men enligt henne jag beställde mojängen av så var det värt pengarna. Ingen ny hushållsassistent kan leva upp till gamla klenoder. Den är inte snygg... jag menar, den lämnar man inte framme och visar upp. Om jag hade haft en Kitchen aid hade den gärna fått stått framme och glänst :-) men min trofaste degknådare ger jag inte upp i första taget. Förr tillverkades saker och ting för att hålla till skillnad i dagens slit och släng samhälle. Vet inte hur pass gammal min Bosch är men det har nog passerat 45 år sedan min farfar gav den till min kära farmor. Hon fick den i julklapp. Hon blev jättearg eftersom hon hade stått hela hösten och malt kött och stoppat korv för hand. Förstår henne, jag hade blivit galen. Han borde givetvis ha gett henne den i förskott i september... för till saken hör att den stod i källaren i kartongen hela hösten. Typiskt karlar.

Jag fortsätter mitt goggande. Idag gick det så himla bra!!! Över förväntan. Trodde aldrig att jag någonsin kunde springa såååå låååångt. Roligt med framsteg, jag behövde den här lilla kicken. Den kom i rättan tid.

Nu ska vi ut på shoppingtur på byn.
Ha det så bra!

1 kommentar:

Kelly sa...

Det är såna klenoder som man värdesätter högt och nästan aldrig vill göra sig av med :) Och skulle någon råka se den när den står framme förstår dom nog dess charm när de får höra historien bakom!